Українські водії бувають досить зухвалими. Не зважаючи на воєнний стан, водії не перестають порушувати правила дорожнього руху. Через це слуги народу все частіше почали переглядати штрафні санкції, щоб прийняти ту міру покарання, що дійсно змусить водіїв замислитися про дотримання ПДР.

Відомо, що зараз розглядаються зміни до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Таким чином депутати хочуть зробити більш вагомою відповідальність за керування транспортними засобами у п’яному стані.

Так нещодавно було внесено зміни стосовно повторного порушення ПДР, штраф якого складав до 51 тисячі гривень штрафу. Наразі планується на додаток до штрафу в грошовому еквіваленті додати і позбавлення посвідчення водія на 5 років. Ймовірно, що також буде конфісковуватися авто.

Згідно нового законопроєкту за третє порушення водію буде виписано штраф у розмірі 68 тисяч гривень, позбавлено водійського посвідчення терміном на 10 років та конфісковано транспортний засіб.

Наразі законопроєкт ще не прийнято, а лише розглядається. Проте варто бути готовим до того, що слуги народу все ж таки ухвалять ці зміни.