В Україні справа про адміністративне правопорушення розглядається працівниками поліції за місцем його вчинення, це прописано в законодавстві нашої країни. Але мова зараз не про порушення, які були зафіксовані в автоматичному режимі та порушень правил зупинки, стоянки, паркування, які були зафіксовані в режимі фото чи відео зйомки, тощо.

Згідно чинного законодавства, справи про адміністративні правопорушення, по яких патрульні виносять постанови за статтями 121-126 КУпАП, можуть розглядатися у трьох територіальних місцях:

1. За місцем вчинення правопорушення;
2. За місцем обліку транспортних засобів;
3. За місцем проживання особи, яка вчинила правопорушення.

В разі, коли патрульний виносить постанову про адміністративне правопорушення не на місці його вчинення, а в іншому місці (не рахуючи місце обліку транспортного засобу і місце проживання водія), то такі дії є порушенням норм закону.

Тобто, при отриманні штрафу за порушення правил дорожнього руху (крім випадків, які зафіксовані в автоматичному режимі та крім порушень правил зупинки, стоянки, паркування, зафіксовані в режимі фото чи відео зйомки тощо), водій має уважно звірити у постанові чи співпадає місце розгляду справи з місцем вчинення правопорушення. Якщо ні, то цю постанову можна оскаржити в суді.