Перший український електромобіль був передньопривідним і отримав два мотори. У його конструкції застосували такі інноваційні рішення як алюмінієвий кузов і пневмопідвіска.

Електромобілі в Україні будували ще 88 років тому. Це вдалося встановити експертам Історичного автоклубу, повідомляє «Фокус».

Автоісторики з’ясували, що в середині 30-х років у Києві група співробітників автовідділу Головдортрансу УРСР (попередника «Укравтодору») під керівництвом О. Таубіна займалася розробкою легкових електрокарів. У квітні 1935 був готовий прототип автомобіля.

Для свого часу український електромобіль був прогресивним. Його кузов і трубчаста рама були виконані з авіаційного алюмінію. До того ж електрокар був передньопривідним і отримав незалежну пневматичну підвіску всіх коліс.

Електромобіль Таубіна був розрахований на 3-4 людини. Попереду було встановлено два мотори потужністю по 3 кВт (4 к.с.) — по одному на колесо. Відповідно, сумарна віддача силової установки становила 8 к.с. Живили її сім кислотних акумуляторів ємністю 112 А год кожен.