Перевезення вогненебезпечних вантажів, таких як бензин та дизель, зазвичай вважається небезпечним та регулюється відповідними правилами. Однак, не всі ситуації є однозначними при перевезенні вогненебезпечних вантажів. І ось чому, розповідає Hyser.

Нещодавно в патрульній поліції Київської області було зупинено водія автомобіля Volkswagen, який мав величезний бак із дизельним паливом приблизно на 2000 літрів. Перевірка документів показала, що водій не мав дозвільних паперів на цей вантаж і не міг пояснити, звідки і куди він везе таку кількість палива.

У результаті водія було оштрафовано за статтею 132-1 за порушення правил перевезення небезпечних вантажів. Деякі водії запитали, чи можна перевозити паливо в каністрах без відповідних дозвільних документів, і чи потрібні такі документи лише для великих обсягів палива.

Згідно з Наказом МВС «Про дорожнє перевезення небезпечних вантажів», рідке паливо, яке міститься в паливних баках транспортного засобу та призначене для забезпечення тяги або для функціонування обладнання транспортного засобу, не підпадає під положення правил. Однак, якщо водій перевозить понад 60 літрів палива у каністрах на одну транспортну одиницю, йому може загрожувати штраф у розмірі 510 гривень.