Влітку минулого року компанія Toyota розсекретила нове сімейство Crown, до якого увійдуть моделі чотирьох форматів: Crossover type, Sedan type, Sport type та Estate Type.

Перші два автомобілі будуть кросом-седаном і класичною 4-дверкою, тоді як інші спортивний гібрид хетчбека і паркетника, а також великий кросовер (універсал). Поки що на ринок вийшов лише крос-седан, але роботи над рештою моделей сімейства також підходять до завершення, повідомляє Wheels News.

Напередодні в Мережу потрапила фотографія автомобіля, який помітили на дорогах Токіо.

У місцевих соцмережах спалахнули баталії на тему того, що це за машина. Багато хто припустив, що до об’єктиву потрапив якийсь із європейських кросоверів, проте це виявилося не зовсім так.

Таємничим SUV був серійний Crown Sport, прототип якого виявили у липні 2022 року. Принаймні про це згодом повідомив автор знімків, якому вдалося розглянути навіть передню частину автомобіля. Вона, за його словами, виглядала так само, як у торішнього концепту.

В основу спортивного кросовера Toyota має лягти модульна архітектура TNGA-K, на якій раніше були збудовані останні покоління моделей Camry, RAV4, Avalon та Venza. Всі підвіски моделі будуть незалежними – спереду “МакФерсон”, ззаду – багатоважіль.

Які двигуни планують запропонувати для Crown Sport наразі невідомо, але варіант крос-седан (Crossover type) пропонується у двох моторних модифікаціях, обидві з яких є гібридними.

Принаймні одну з них буде запропоновано і для спорт-кросовера. Про це свідчить наявність закамуфльованого шильдика на кришці багажника.

Коли новинка надійде у продаж невідомо, але, найімовірніше, це станеться не раніше кінця 2023 року.