В Україну продовжує надходити військова техніка, передана країнами-союзниками. На цей раз на відео потрапила колона натовської бронетехніки, повідомляє «Автоцентр».

Судячи з відео, більше 40 різних бронемашин вишикувалися вздовж дороги. Тут можна помітити американські Oshkosh M-ATV та HMMWV M1152A1, а також британські Husky TSV та Wolfhound. Супроводжує їх український УАЗ-469.

Раніше США та Британія анонсували передачу ЗСУ цієї техніки, за винятком Oshkosh M-ATV. Але, як ми бачимо, бронеавтомобілі класу MRAP вже в Україні та незабаром покажуть себе у боях. Машини будуть використовуватись для перевезення особового складу, боєприпасів та інших важливих вантажів.

Що стосується броньовика Oshkosh M-ATV з колісною формулою 4х4, побудованої на шасі вантажівки MTVR, то він дуже функціональний і має підвищену прохідність. Екіпаж складається із п’яти осіб. У його оснащення входить великокаліберний кулемет 12,7 мм Browning M2, кулемет 7,62 мм або гранатомет 40 мм, які встановлюються на даху. Броня машини відповідає стандарту STANAG 4569 рівня 4а. Вона може захистити від обстрілу зі стрілецької зброї та уламків мін. V-подібне дно захистить екіпаж від вибухів. Навіть із двома пробитими колесами M-ATV здатний проїхати до 50 км зі швидкістю 50 км/год.