На офіційному веб-порталі Верховної Ради України зареєстровано законопроект № 6379, яким пропонується зменшити штрафи за порушення правил переобладнання автомобілів, що працюють на газі. Це означає, що водії з незареєстрованим газобалонним обладнанням будуть платити менші штрафи за це порушення порівняно з чинними санкціями, повідомляє Avtosota.

Відповідно до запропонованих змін, автовласники, чиї транспортні засоби працюють на газі, повинні будуть сплатити штраф у розмірі 170 гривень за перше порушення і 340 гривень за друге.

Нагадаємо, що нинішній штраф за перше порушення становить 340 гривень, а повторне порушення може призвести до позбавлення водійських прав або адміністративного арешту.

Народні депутати-автори законопроекту пропонують внести відповідальність за порушення правил керування транспортним засобом, обладнаним газовими балонами, до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Запропоновані зміни спрямовані на захист українських водіїв, які перейшли на більш екологічно чисті види палива, оскільки альтернативні види палива набувають все більшої популярності в країні.

Очікується, що законопроект заохотить більше українців переходити на екологічно чисті альтернативи бензину та зменшить викиди шкідливих речовин в атмосферу.