У Вінниці знайшли «Волгу», що ідеально збереглася, ГАЗ-24-10. Автомобіль простояв у гаражі понад три десятиліття. Відео про капсулу часу опублікував на Youtube блогер Roma Uracco, повідомляє «Фокус».

«Волгу» було виявлено ще до початку повномасштабного російського вторгнення в гаражі Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова. Справа в тому, що машина належить колишньому ректору вишу, Герою України Василю Морозу.

З’ясувалося, що він вирішив купити «Волгу» у 1990 році (навіть збереглася квитанція, де вказана вартість авто у 16 200 рублів). Однак оскільки ректор мав службове авто, то своєю машиною він практично не користувався і поставив її в гараж. Пробіг ГАЗ-24-10 складає всього 350 км і навіть номери авто не прикручені.

«Волга» відмінно збереглася — у неї дуже гарний стан лакофарбового покриття та рідна гума. Салон також чудово зберігся і, за твердженням блогера, у ньому навіть залишився запах нового авто. Двигун ГАЗ-24-10 чистий та в мастилі.

Природно, збережено документи на автомобіль та посібник з експлуатації. У багажнику в целофановому пакеті зберігаються оригінальні ковпаки на колеса. Хоча «Волга» не експлуатувалася, власник зробив тонування скла.