Український уряд пропонує посилити покарання за порушення правил дорожнього руху, зокрема за водіння у нетверезому стані. Законопроєкт № 9076 передбачає посилення покарання для водіїв, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Автори законопроєкту вважають, що така поведінка свідчить про низькі морально-етичні стандарти, особливо в умовах воєнного стану, повідомляє Avtosota.

Однією з важливих норм законопроєкту є конфіскація транспортного засобу п’яного водія для потреб Збройних сил. Крім того, якщо водій буде спійманий за кермом у нетверезому стані вдруге, штраф буде збільшено з 34 000 до 51 000 гривень. У таких випадках автомобіль також конфісковуватимуть і передаватимуть Збройним Силам.

Наразі в Україні водіїв штрафують на 51 000 гривень, якщо вони втретє за рік потрапляють за кермом у нетверезому стані. Запропонований законопроєкт передбачає більш суворе покарання для таких порушників.

Наразі законопроєкт № 9076 перебуває на розгляді, і його положення можуть набути чинності найближчим часом. Запропоновані зміни мають на меті утримати водіїв від необачної поведінки на дорозі та сприяти поширенню безпечних практик водіння.