Автомобільний експерт розповів водіям, як уникнути корозії на машині після зими.

Якщо на машині з’являється іржа, необхідно відразу ж звернутися в сервіс. Важливо: ремонт найкраще проводити на початковому етапі пошкоджень. Додатковий час автомобілісту краще закласти на вибір автосервісом відповідної деталі для заміни.

«Корозія – не завжди сезонне явище. Вона може виникнути після заміни деталей автомобіля. Наприклад, при заміні скла металеві поверхні знежирюють, обточують, шліфують, знімають шар лакофарбового покриття та вклеюють нове скло, після чого іноді з’являється іржа. Необхідно пам’ятати, що не всі деталі, які постраждали від корозії, підлягають заміні. Наприклад, якщо пошкоджено менше 30%, деталь можна відремонтувати», — зазначив експерт.

Для запобігання утворенню іржі на автомобілі є безліч засобів: від нанесення на машину засобів додаткового захисту до антикорозійної обробки. Все залежить від того, в якій частині транспортного засобу було помічено ризик появи іржі, розповів експерт.

Також він зазначив, що корозія найчастіше виникає на арках, капоті та навколо лобового скла, оскільки саме ці ділянки постійно зазнають механічних пошкоджень. Головне — це вчасно помітити ушкодження, наголосив експерт. Тому після тривалих поїздок необхідно перевіряти автомобіль на появу сколів.