У США на аукціоні Barrett-Jackson продали Volkswagen T1 1961 року. За вінтажний мікроавтобус виручили аж 192 500 доларів — як за новий Mercedes-Maybach GLS. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на сайт аукціонного будинку.

Справа в тому, що цей мікроавтобус Volkswagen T1 належав голлівудському акторові Віллу Ферреллу. Американський комік знайшов авто в південній Каліфорнії та вклав чимало коштів у реставрацію і тюнінг Volkswagen T1, а потім активно його експлуатував.

Мінівен перефарбований і відновлений з використанням оригінальних запчастин Volkswagen. Особливу увагу приділили хромованим деталям — тепер вони виглядають як нові.

Автомобіль Вілла Феррелла оснастили більш потужним 1,6-літровим мотором на 54 к. с. від пізнішої моделі та встановили нову 4-ступінчасту механічну КПП. Крім того, повністю замінено електрообладнання — воно стало 12-вольтним.

Салон Volkswagen T1 розрахований на 9 людей. Комплектація враховує зсувний дах, заводське кріплення для перевезення дошки для серфінгу та кнопкове радіо.