Не встигли у росії втілити імпортозаміщення на автомобільному ринку, як трапився курйоз: виявилось, що всі реалізовані міські кросовери “Москвич 3” (а насправді це китайські JAC JS4) мають великі проблеми з русифікацією інтерфейсу мультимедійної системи. Якщо вірити офіційним даним, протягом поточного року було продано 86 кросоверів. І всі ці автомобілі вже попали під першу сервісну кампанію через значні помилки у перекладі інтерфейсу мультимедіа з китайської на російську мову, повідомляє TD.ua.

Також можна відзначити, що деякі пункти меню взагалі не русифіковані. До речі, зі схожою проблемою часто стикаються користувачі техніки, випущеної у Китаї, що експортується на міжнародний ринок. В інтернеті можна знайти багато прикладів курйозного перекладу пунктів меню, інструкцій тощо.

Що стосується компанії “Москвич”, її прес-служба офіційно спростувала інформацію про відкликання реалізованих автомобілів, наголосивши, що власники нових кросоверів третього покоління всього лиш мають відвідати автодилера заради оновлення софту програмного забезпечення. Чи вірити таким коментарям? Питання риторичне, враховуючи державу походження бренду.

Для довідки: “Москвич 3” представляє собою кросовер з переднім приводом і 1,5 л бензиновим турбо-двигуном. Також виробник пропонує повністю електронну версію моделі. Незважаючи на амбіційні плани компанії “Москвич”, користується дуже низьким попитом серед пересічних росіян.