Одним із найважливіших факторів під час вибору автомобіля є його надійність. Адже саме від цього залежить, наскільки часто ви відвідуватимете сервісний центр. Для того, щоб допомогти автомобілістам зробити вибір на користь тієї чи іншої моделі, різні аналітичні агентства регулярно публікують рейтинги.

На цей раз свіжим рейтингом надійності поділилася британська компанія Warrantywise, повідомляє «Автоцентр». Вона дослідила ринок уживаних автомобілів віком до 10 років і назвала ті моделі, які завдають найменше клопоту своїм власникам. В рамках цього дослідження експерти вивчили близько 131 тисячі заявок до сервісних центрів за 2021-2022 роки.

Як з’ясувалося, найменше ламаються компактні міські автомобілі. Такого висновку експерти дійшли, переглянувши заявки на ремонт і проаналізувавши вартість робіт. На їхню думку, це обумовлено відсутністю в таких моделях великої кількості електроніки та інших складних систем. Вони назвали десятку лідерів у цій категорії. Більшість позицій займають моделі японських марок.

Так, у ТОП-10 найнадійніших автомобілів у віці до 10 років увійшли:

  1. Honda Jazz
  2. Mazda 2
  3. Toyota Auris
  4. Mazda MX-5
  5. Toyota Aygo
  6. Kia Ceed
  7. Kia Rio
  8. Suzuki Alto
  9. Hyundai i20
  10. Peugeot 107