Opel веде розробку другого покоління Grandland. Кросовер надійде у виробництво у другій половині 2024 року та стане електромобілем. Цю інформацію підтвердили у концерні Stellantis, повідомляє Opel Grandland.

Новий Opel Grandland випускатимуть на підприємстві в німецькому Айзенаху — там випускають і нинішнє покоління кросовера. У модернізацію заводу інвестують 130 мільйонів євро.

Поки що інформації про електромобіль Opel Grandland небагато. Відомо, що його буде побудовано на платформі STLA Medium, як і майбутній Peugeot e-3008 (ця модель з’явиться вже цього року).

За попередніми даними, архітектура STLA Medium дозволить випускати електрокари довжиною від 4,2 до 5 м з переднім або повним приводом та потужністю від 170 до 449 к. с. Вона розрахована на батареї ємністю до 104 кВт∙год, а запас ходу електромобілів може сягати 700 км.

Новий Opel Grandland буде не єдиним електрокаром марки, який представлять найближчим часом. Німецький автовиробник випустить цілу електричну лінійку і до 2028 повністю відмовиться від двигунів внутрішнього згоряння на європейському ринку.