Представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграм повідомив, що невдовзі в Україні почнуть перевіряти водіїв автомобілів на наявність алкогольного чи наркотичного сп’яніння за новою процедурою.

Тепер на місці зупинки водія огляд його на стан алкогольного сп’яніння проводитиметься або із записом на відеокамеру, або у присутності двох свідків.

Крім наявності алкогольного чи наркотичного сп’яніння перевірятимуться водії на перебування під впливом лікарських препаратів, які можуть знижувати увагу та швидкість реакції.

«Матеріали відеозапису обов’язково додаються до протоколу про адміністративне правопорушення», – повідомив Мельничук.

Зазначимо, що максимальний вміст алкоголю в крові, згідно із законодавством України, становить 0,2 проміле. За перевищення показника загрожує покарання штраф у розмірі 17 тисяч гривень та позбавлення посвідчення водія на 12 місяців. Повторне порушення – штраф у розмірі 34 тисячі гривень та позбавлення прав на 3 роки. Повторне порушення протягом одного року – конфіскація автомобіля, арешт на 15 діб, штраф у розмірі 51 тисяча гривень та заборона на керування транспортом протягом 10 років.