Citroen C4 X – це унікальний гібрид седана та кросовера, що пропонує найкраще з обох світів. Цей кросовер-седан має кліренс 156 мм і пластикове обважування для бездоріжжя, а також просторий багажник об’ємом 510 літрів.

Французький бренд оголосив, що новий Citroen C4 X незабаром буде доступний в Україні як з бензиновим, так і з дизельним двигуном.

Citroen C4 X 2023 року може похвалитися оригінальним дизайном передньої частини з фарами, що нагадують логотип французького бренду, подібно до стандартного п’ятидверного Citroen C4 2022.

Чотиридверна версія моделі на 240 мм довша за хетчбек і має розміри 4600 мм в довжину, 1834 мм в ширину, 1525 мм у висоту і колісну базу 2670 мм. У кришку багажника інтегрований спойлер для більш спортивного вигляду.

Інтер’єр

Інтер’єр Citroen C4 X також вражає компактною цифровою панеллю приладів і великим 10,1-дюймовим сенсорним екраном з підтримкою бездротових технологій Apple CarPlay і Android Auto. Другий ряд седана Citroen C4 є більш просторим, забезпечуючи комфортну поїздку для всіх пасажирів.

Базова модель Citroen C4 X Feel включає діодні фари, клімат-контроль, круїз-контроль, датчики паркування, підігрів передніх сидінь, камеру заднього виду, систему моніторингу втоми водія, датчики світла та дощу, а також 10-дюймовий дисплей, встановлений на центральній панелі.

Топова версія Shine пропонує ще більше можливостей, включаючи безключовий доступ, навігацію, проекцію на лобове скло та підігрів задніх сидінь. Крім того, пакет безпеки включає адаптивний круїз-контроль, автоматичне гальмування, утримання в смузі руху, моніторинг сліпих зон та розпізнавання дорожніх знаків для додаткової безпеки та зручності.

Технічка

Новий Citroen C4 X доступний з 1,2-літровим бензиновим двигуном з турбонаддувом потужністю 100 або 130 кінських сил, а також 1,5-літровим 130-сильним турбодизелем. Початкова 100-сильна версія оснащується 6-ступінчастою механічною коробкою передач, а дві інші версії – 8-ступінчастою автоматичною. Дизельна версія є найшвидшою, розвиваючи швидкість до 210 км/год і розганяючись до 100 км/год всього за 10,8 секунди, споживаючи при цьому лише 4,8 л/100 км у змішаному циклі.

Підвіска Citroen C4 X оснащена технологією Progressive Hydraulic Cushions, яка включає гідравлічні обмежувачі амортизаторів, що роблять їзду більш плавною.

Загалом, Citroen C4 X – це інноваційний та вражаючий автомобіль, який поєднує в собі риси седана та кросовера, пропонуючи просторий та комфортний салон з додатковими функціями безпеки для безтурботного водіння.