Автомобільний алюмінієвий напівпричеп DL-НПС 3250 – європейський аналог – виготовлено в Україні. Полегшена конструкція алюмінієвого зерновозу дозволяє перевезення вантажу на 2 т більше, ніж аналогічними напівпричепами зі сталі, без порушення вагових норм.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті виробника ТОВ «Завод Кобзаренка» (Сумська область).

Повна маса завантаженого напівпричепу складає 39 тонн, власна маса 7 тонн, вантажопідйомність до 32 тонн при об’ємі кузова 50 м3. Шасі виготовлене компанією «Длайт» з використанням європейських комплектуючих.

В конструкції серед іншого використано замок для фіксації кузова в транспортному положенні HYVA-Hyfix. Служить для зменшення «тремтіння» кузова і продовження терміну служби гідроциліндра, пневматичну підвіску SAF-HOLLAND (Німеччина) з автоматичним вирівнюванням підлоги, а також гальмівну систему KNORR BREMSE з системою EBS (електронна блокувальна система). Гальма дискові, з пневматичним приводом.

Відомо, що за бажанням можна встановити додаткові опції: здвижна тентова система Сramaro, друга шиберна рамка, задні ворота відкривні вверх та двері маятникового типу.