Надійність – один з головних факторів, на який звертають увагу покупці автомобілів при здійсненні покупки. Проте не всі моделі відомих брендів мають безвідмовні двигуни. Щоб зорієнтувати покупців, аналітики Consumer Reports склали список найбільш ненадійних автомобілів з точки зору роботи двигуна, а ми відібрали ті, які можна купити в Україні.

Головний критерій

Основним критерієм для цього антирейтингу стала статистика прогорання прокладки головки блоку циліндрів. За даними американських журналістів, усунення цієї несправності обходиться автовласникам, які зіткнулися з цією проблемою, в кругленьку суму.

Двигуни Subaru

Двигуни Subaru є одними з найбільш примхливих двигунів, причому відразу три моделі – Impreza (2006-2008 рр.), Outback і Forester (2001-2009 рр.) – очолюють цей список. Прогорання прокладки головки блоку циліндрів на таких автомобілях найчастіше фіксували на пробігах від 150 до 260 тисяч кілометрів. Висока вартість ремонту двигуна у випадку з цими моделями пов’язана з тим, що ці Субару оснащуються двигунами з двома головками циліндрів і, відповідно, двома прокладками.

Автомобілі BMW

Відразу за Subaru в цьому анти-топі йдуть автомобілі BMW. Зокрема, BMW 3-Series (2006-2007) і BMW X5. У перших прокладки головки блоку циліндрів прогорають ближче до 150-220 тис. км пробігу, а у других значно раніше – на 100-110 тис. км.

Інші моделі

Серед інших моделей, які страждають від подібної проблеми, – Chevrolet Cruze, MINI Cooper (2008-2010) та Infiniti M.