Міністерство внутрішніх справ України попередило водіїв країни про необхідність заміни певних типів водійських посвідчень на нові.

Головний сервісний центр МВС повідомив, що перше водійське посвідчення, яке дійсне протягом двох років, необхідно обміняти після закінчення терміну його дії, на наступний день після закінчення дворічного періоду.

У разі введення воєнного стану водії, які бажають замінити посвідчення, повинні надати паспорт громадянина, податковий код (ІПН) та старе посвідчення водія, термін дії якого закінчився.

Однак, якщо за час дії тимчасового посвідчення водій не мав більше двох штрафів, повторно подавати документи не потрібно, і нове посвідчення буде видано без проблем. Процес отримання нового посвідчення також більше не потребує медичної довідки встановленого зразка, зважаючи на те, що в країні діє воєнний стан.

Якщо водій не встиг обміняти своє тимчасове посвідчення на нове, він може продовжувати користуватися ним до скасування воєнного стану, а посвідчення, термін дії якого закінчився, залишатиметься дійсним в межах України.