Компанії Hyundai та Kia продемонструють технологію автоматичного заряджання електромобілів, яка називається ACR.

Автоматичний зарядний робот чимось схожий на «металеву змію» для зарядки електромобілів Tesla, але він досконаліший. У зарядки Tesla вбудований фірмовий роз’єм Tesla, у той час як ACR натомість має маніпулятор, який може тримати різні роз’єми.

Hyundai Motor Group розробила ACR для роботи в будь-яких умовах, «незалежно від розташування зарядного пристрою, погоди та потенційних перешкод», про що йдеться у повідомленні компанії. Це робот зі ступенем захисту IP65, який оснащений лазерними датчиками, що попереджають про можливість зіткнення з нерухомою або рухомою перешкодою.

Як це працює: ви паркуєте свій автомобіль біля зарядки та активуєте процес. Автомобіль повинен мати дверцята зарядного порту, які можуть відкриватися без участі людини. ACR зв’язується з автомобілем, щоб відкрити їх. Потім на колесах ACR наближається до автомобіля, використовує систему штучного інтелекту на основі 3D-камери, щоб визначити, де знаходиться роз’єм для зарядки.

Hyundai випустила відеоролик, який показує робота ACR. Глава лабораторії робототехніки Hyundai Motor Group Дон Джін Хюн сказав, що ACR може бути особливо корисним для «людей з обмеженими фізичними можливостями, оскільки зарядні кабелі стають товстішими і важчими, щоб забезпечити високу швидкість зарядки».

Hyundai Motor Group заявила, що роботи запропонують підтримку зарядки електромобілів у «найближчому майбутньому».