Серед автомобілістів вистачає людей, які не упустять нагоди дати кому-небудь пораду, але якщо одні рекомендації виявляються корисними, то інші можуть остаточно зламати автомобіль. Про те, які незвичайні автомобільні поради “гуляють” у Мережі.

Бувалі водії вважають за краще вирішувати проблеми, що виникають з автомобілем, дешево і сердито, не звертаючись до автосервісу. Поради досвідчених автомобілістів можуть допомогти новачкам, які отримали в автошколах базові знання і тільки починають набиратися практичного досвіду.

Досвідчені водії зазначають, що звичайний санітарний гель може розтопити сніг і лід. Достатньо вприснути трохи засобу на замок і почекати. Так, алкоголь, який міститься в дезінфекційному засобі, змусить лід розтанути.

Якщо натягнути на щітки склоочисників шкарпетку, то вони не замерзнуть і не прилипнуть до лобового скла. Порадою можна скористатися під час паркування машини на ніч. Таким чином “двірники” можна вберегти від снігу та льоду взимку. Також народні умільці радять хлюпнути трохи рідини для миття посуду в бачок омивача, щоб склоочисники працювали краще.

До слова, схожим “шкарпетковим” способом, автомобілістам пропонують подбати про бічні дзеркала. Тільки потрібно ввечері на них надягти пластикові пакетики із зіпером.

Також є лайфхак, який допоможе зберегти скло автомобіля чистим під час дощу. Для цього знадобляться лише парафінова свічка, терка і бензин.

Свічку слід подрібнити, потім розчинити в бензині і натерти отриманою сумішшю скло. Завдяки такому покриттю жодна крапелька води на поверхні не затримається.

Крім того, народні умільці радять боротися з корозією за допомогою безбарвного лаку для нігтів, покриваючи ним уражені місця.

Що стосується неприємних запахів усередині автомобіля, то їх можна позбутися, залишивши на ніч у салоні таблетки активованого вугілля на блюдці.

Також пневматичний вантуз у руках досвідченого автомобіліста здатний “творити чудеса”. Якщо дефект кузова з’явився на облицюванні автомобіля, де метал досить пружний і відсутня пластична деформація, то є шанс усунути його підручними засобами, причому ще й без пошкодження покриття. До слова, стане в пригоді і звичайний сантехнічний вантуз.

Вм’ятину варто промити для початку, насухо протерти, а потім полити її окропом, щоб метал став податливішим. Після цього вже застосовують вантуз, витягаючи вм’ятину, причому починають з периферії, поступово рухаючись до центру.

В Японії водії прикривають колеса машин дощечками. У такий спосіб вони рятують їх від бродячих собак, які пересуваються містом і позначають територію.