Щоб зменшити черги з великовантажівок у прикордонних пунктах пропуску, в Україні запустили проект «єЧерга». Раніше записатися в електронну чергу водії могли лише через сайт, а тепер це можна зробити і через мобільний додаток, який вже доступний у App Store та Google Play.

Як повідомляє «Автоцентр», додаток стане у нагоді тим водіям, які перетинають пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» на кордоні України з Польщею. Для входу в програму автомобілістам потрібно використовувати той же пароль та логін, що й для авторизації на сайті. Додаток доступний трьома мовами: українською, польською та англійською.

«Зручність програми «єЧерга» вже оцінили тисячі водіїв вантажівок. Офіційно проект стартував у грудні минулого року. І за цей час записалися в електронну чергу та проїхали через пункт пропуску майже 55 тисяч вантажівок. Україна системно працює над цифровізацією порядку перетину кордону. Унікальний безкоштовний сервіс дозволяє водіям планувати свої поїздки, а отже, економити час та гроші», – написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Анатолій Камирний.

У додатку «єЧерга» водій отримує push-повідомлення про:

  • своєму статусі в черзі;
  • просування черги;
  • час заїзду до пункту пропуску.

Скористатися додатком «єЧерга» можуть міжнародні перевізники вантажів, які перетинають кордон через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Заїзд до сервісних зон не обов’язковий. Водії самі обирають де і як чекати на перетин кордону.