Автоексперти визначили 15 сучасних кросоверів з витривалими двигунами, які здатні проїхати до 500 тисяч кілометрів без жодних серйозних ремонтів чи проблем.

Вважається, що японські автомобілі мають найвищу зносостійкість, а Toyota, Mazda і Honda десятиліттями лідирують у рейтингах надійності. Однак експерти підкреслили, що довговічність автомобіля залежить не лише від його виробника, але й від правильного та своєчасного обслуговування власником транспортного засобу, повідомляє Avtosota.

Фахівці склали рейтинг на основі сукупної статистики діагностичних центрів, автосервісів та механіків. Вони відзначили, що ці кросовери мають вражаючі показники надійності і створюють мінімум проблем при правильній експлуатації.

Серед названих моделей:

  1. Mazda CX-5,
  2. Subaru Crosstrek,
  3. Honda CR-V,
  4. Honda HR-V,
  5. GMC Acadia,
  6. Subaru Forester,
  7. Volvo XC60/90,
  8. Subaru Outback,
  9. Subaru Outback
  10. Toyota RAV4,
  11. Audi Q5,
  12. Mitsubishi Outlander,
  13. Renault Duster,
  14. Suzuki Grand Vitara,
  15. Lexus RX350,
  16. Kia Sportage.

Щоб автомобіль працював безперебійно і служив довго, важливо дбати про нього. Тому власникам цих надійних кросоверів рекомендується вчасно та належним чином обслуговувати свої автомобілі. Таким чином, вони зможуть підтримувати свої автомобілі у відмінному стані і, можливо, ще більше продовжити термін їхньої служби.