Автомобілі КрАЗ свого часу активно використовувалися у складі напівпричепів-цистерн в якості аеродромних паливозаправників. Найпоширенішою моделлю є ТЗ-22 із тягачом КрАЗ-258 (6х4). Однак не всі знають, що до цього напівпричепа міг бути під’єднаний підкатний візок (одно- чи двовісний), завдяки чому для буксирування замість сідлового тягача можна було використовувати армійський бортовий автомобіль, такий, наприклад, як КрАЗ-255Б1 (6х6). Саме таке, досить рідкісне зчеплення і відтворили у Вінницькому музеї моделей транспорту, повідомляє «Автоцентр».

За основу було взято унікальну модель ТЗ-22 у масштабі 1:43, виготовлену відомим майстром Олександром Балицьким із м. Шепетівка. Напівпричіп виконаний з дерева та відмінно деталізований. У кормі за відкидними кришками показано основне спеціалізоване обладнання: автономний двигун ГАЗ-51 та насосна установка ЦСП-57. Заслуговує на увагу і двовісний підкатний візок. А в якості тягача використали КрАЗ-214 (6х6), попередника так званого «лаптежника».

Зазначимо, що паливозаправник ТЗ-22 був розроблений на базі 25-тонного напівпричепа ЧМЗАП-5524 ще у 1963 році та випускався на «Азовмаші» у Маріуполі. Він міг перевозити до 22600 л палива. Повна маса автопоїзда у складі сідлового тягача КрАЗ-258 складала 39,2 т.