У чеському місті Новий Книн виявлено ідеально збережену Skoda Fabia першого покоління. Хетчбек проїхав лише 2904 км за 19 років. Про авто розповіли на сайті Raj Veteranu, повідомляє «Фокус».

Більшість часу Skoda Fabia 2004 року простояла в гаражі і дуже рідко виїжджала на дороги. Автомобіль добре зберігся – у нього рідна гума та чисте днище без жодних слідів експлуатації. Лакофарбове покриття кузова також не має жодних пошкоджень.

Ця капсула часу Skoda Fabia належить до найдешевшої базової версії Junior. У неї сталеві колісні диски, а бампери, дзеркала заднього виду та дверні ручки не пофарбовані. У салоні навіть відсутня кришка бардачку, а комплектація Skoda Fabia Junior дуже бідна.

Хетчбек оснащений 1,2-літровим трициліндровим бензиновим двигуном потужністю 54 к. с. З 5-ступінчастою механічною КПП він розганяється до 100 км/год за 18,4 секунди і розвиває 151 км/год.

Наразі Skoda Fabia 2004 року виставлена на продаж. Незважаючи на бідне оснащення, її оцінили в 500 000 крон ($22 950) – це в кілька разів більше за середню ціну Fabia першого покоління. Мало того, в 2004 році нова Skoda Fabia Junior була приблизно вдвічі дешевшою.