Хоча Ford Thunderbird дев’ятого покоління не можна назвати надпопулярним автомобілем, цей екземпляр 1987 року має «туза в рукаві». За 36 років з моменту виходу з заводу він проїхав лише 3000 миль (4828 км).

Автомобіль, оздоблений блискучим відтінком Dark Shadow Blue поверх відповідної тканинної оббивки, вперше був доставлений компанії Packey Webb Ford у Вітоні, штат Іллінойс. Протягом свого життя він провів свій час в Північній Кароліні і потім потрапив Каліфорнію, де його зараз продають, пише Wheels News.

Незрозуміло, які обставини змусили цей Ford майже не їздити, але результатом є приголомшливо чистий автомобіль. Однак за останній рік Thunderbird проїхав 400 миль (644 км) його останнім власником, який придбав автомобіль у 2022 році, згідно зі списком Bring A Trailer.

Оснащений 5,0-літровим V8, Thunderbird Sport видає мізерні 155 к.с., але крутний момент — 359 Нм. Потужність передається на задні колеса через чотириступінчасту автоматичну коробку передач, яка має гарний селектор передач у формі тростини.

Крім того, Ford вважав за потрібне оснастити Thunderbird алюмінієвою обробкою, яка насправді виглядає досить добре. Він також має крихітні цифрові екрани на приладовій панелі в стилі кіберпанку. Сучасні водії зможуть слухати музику на касетах або зі смартфону завдяки адаптеру Bluetooth, який постачається на вторинному ринку.

Як і можна було очікувати, враховуючи те, як мало їздив цей автомобіль, він виглядає вражаюче добре. Фарба в хорошому стані, на ходовій немає слідів іржі, сидіння з тканини майже не потерті.