Міністерство внутрішніх справ оприлюднило попередження для українських водіїв, в якому йдеться про необхідність заміни певних типів водійських посвідчень на нові.

За інформацією Головного сервісного центру МВС, українським водіям необхідно обміняти перше посвідчення водія, яке дійсне протягом двох років, пише Avtosota.

Важливо зазначити, що ці посвідчення можна обміняти лише після закінчення терміну їх дії, тобто на наступний день після закінчення дворічного терміну дії. Крім того, Міністерство внутрішніх справ заявило, що при заміні посвідчення водія під час воєнного стану водій повинен пред’явити паспорт громадянина України, податковий код (ІПН) та посвідчення водія, термін дії якого закінчився.

Якщо за час дії тимчасового посвідчення водій не отримав більше двох штрафів, то йому не потрібно буде нічого повторно подавати і він отримає нове посвідчення без жодних ускладнень.

Доброю новиною є те, що для цього процесу більше не потрібна медична довідка встановленого зразка у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні. Однак, якщо водій не встигне обміняти своє тимчасове посвідчення на нове, він може продовжувати користуватися ним до закінчення воєнного стану. Це означає, що тимчасове посвідчення, термін дії якого закінчився, все ще буде дійсним на території України.

Таким чином, українські водії, які мають тимчасові посвідчення, повинні обміняти їх на нові після закінчення терміну дії. Для цього потрібно мати при собі паспорт, податковий код та водійське посвідчення, термін дії якого закінчився. Однак, якщо водій не отримав більше двох штрафів за час дії тимчасового посвідчення, він отримає нове посвідчення без жодних ускладнень.

Хоча медична довідка більше не потрібна під час воєнного стану, бажано тримати її в актуальному стані. Нарешті, якщо водій не може замінити тимчасове посвідчення, він може користуватися ним до кінця воєнного стану.