АвтоВАЗ відправляє співробітників заводу в Тольятті в обов’язкову відпустку, а також тимчасово призупиняє виробничі лінії автомобілів Lada.

Про це повідомляє «Український дощ» із посиланням на Spiegel.

«Навесні 2023 року ряд постачальників комплектуючих повідомили АвтоВАЗу про припинення поставок», — зазначили в АвтоВАЗ, передавав Інтерфакс.

Так, російський автоконцерн «АвтоВАЗ», чиї машини відомі під маркою Lada, змушений відправити своїх працівників заводу в Тольятті в обов’язкову відпустку на три тижні наприкінці травня — початку червня. Також підприємство тимчасово зупиняє виробничі лінії автомобілів Lada.

«Автопром — одна з найбільш постраждалих від санкцій галузей економіки рф. У 2022 році АвтоВАЗ уже кілька разів зупиняв виробництво через відсутність комплектуючих. За підсумками минулого року продажі автомобілів Lada впали на 46%», — зазначили журналісти.

Нагадаємо, АвтоВАЗ переніс корпоративну відпустку з літа на період з 4 квітня до 24 квітня «у зв’язку з кризою у поставках електронних компонентів».

Як відомо, із початком першої хвилі “часткової” мобілізації з’явилась новина, що за кожного мертвого окупанта будуть дарували автомобіль. Для цього АвтоВАЗ обіцяв виготовити 300 тисяч одиниць “Лада Калина”. Саме таку кількість планував мобілізувати Кремль для відправки на війну проти України.

Однак бажаючих обміняти своїх чоловіків на “Ладу” було настільки багато, що врешті автівки вирішили міняти на “гробові”, а не дарувати. Так, на отриману компенсацію від Кремля родичі окупантів купували нові авто, “в пам’ять про загиблого”.