Українське МВС випустило попередження для водіїв, яке стосується заміни деяких видів водійських посвідчень на нові.Згідно з повідомленням Головного сервісного центру МВС, українським водіям необхідно замінити їх перше водійське посвідчення, яке дійсне протягом двох років, пише Експерт.

Важливо зазначити, що водійські посвідчення, що видані на два роки, можуть бути замінені лише після закінчення їхнього терміну дії. Тому, якщо водійське посвідчення закінчує свій термін дії, необхідно звернутися до сервісного центру наступного дня для проведення обміну.

У разі обміну водійського посвідчення в умовах воєнного стану, водій повинен пред’явити свій паспорт громадянина України, податковий код (ІПН) та водійське посвідчення, термін дії якого закінчився. Медична довідка в такому випадку не надається. Однак, якщо водій не отримав більше двох штрафів за весь період дії його перших прав, йому не доведеться складати знову тест на отримання посвідчення, і його нове водійське посвідчення буде видане без будь-яких ускладнень.

У разі, якщо водій не встигне обміняти свої перші права на нові, він може продовжувати користуватися ними до закінчення дії воєнного стану. Тобто, тимчасове посвідчення, термін дії якого закінчився, все ще буде дійсним на території України.