У США продається унікальний Lotec Mercedes C1000 1995 року. Суперкар є найшвидшим авто 90-х і випущений в одному екземплярі. Про це повідомляється на сторінці автосалону в Instagram, пише «Фокус».

Суперкар Lotec C1000 замовив у 1990 році нафтовий магнат з ОАЕ — він захотів найшвидше авто у світі. Будівництво машини зайняло п’ять років і коштує 3,4 мільйони доларів, але воно того вартувало, адже характеристики авто вражають навіть зараз.

Компанія Lotec спеціалізувалася на доопрацюванні автомобілів для змагань і в основу C1000 поклали шасі гоночного авто. Кузов виконали з рідкісного на той час карбону, тому маса склала всього 1280 кг. Салон суперкара виглядає досить скромно, враховуючи ціну авто — місцями відсутня обробка і видно голий карбон.

Середньомоторне купе оснащене 5,6-літровим V8 Mercedes-Benz, доповнений двома турбінами Garrett. Потужність становить 1000 к. с.

Lotec Mercedes C1000 здатний розвинути 431 км/год, а розгін до 100 км/год займає 3,2 секунди. У наші дні така швидкість все ще вважається захмарною і це досі найшвидший Mercedes. Навіть новий суперкар Mercedes-AMG One з двигуном від боліда «Формули-1» повільніший.

Суперкар Mercedes чудово зберігся, адже його дуже мало експлуатували. Пробіг авто складає всього 4145 км. Ціна авто не розголошується, але відомо, що вона становить кілька мільйонів доларів.