Кросовер Volkswagen Tiguan – один з тих автомобілів-довгожителів, які можуть проїхати понад 500 тисяч кілометрів. Такого висновку дійшов експерт компанії Autolist Віктор Волошин, уважно вивчивши пропозиції на вторинному ринку, повідомляє Avtosota.

До довгожителів Волошин відніс перше покоління «Тігуана», що з’явилося у продажу в Україні в 2008 році. За його словами, більшість із них припадає на дизельні машини, оснащені 2,0-літровим турбомотором та шестиступінчастою автоматичною коробкою передач Aisin.

Це, втім, не дивно, адже виконання з бензиновим двигуном, за словами експерта, мали велику кількість проблем. Нарікання викликав і “робот” DSG, який часто вимагає ремонту або заміни, не доїхавши і до 250 тис. км. пробігу. А ось надійність механічної трансмісії, якою оснащувалися деякі версії Volkswagen Tiguan з бензиновим мотором, навпаки, відмінна, вважає він.

Зазначається, що Volkswagen Tiguan загалом здатний похвалитися «живучістю». Його кузов стійкий до корозії, а в оздобленні салону використовують якісні матеріали, здатні витримати тривалу експлуатацію.