Автомобілей з автоматичними коробками передач стає все більше, тому питання їх експлуатації зараз дуже актуальне. Всупереч поширеній думці, буксирувати машину з АКПП не заборонено. Головне, робити це обережно і дотримуватися кількох простих правил.

Перше з них полягає в надто далекому буксируванні. Якщо раніше в посібниках з експлуатації автовиробники прямо писали, що такий автомобіль не рекомендується «тягнути» на зчіпці більш ніж на 50 кілометрів, сьогодні ця відстань найчастіше ще менша.

Щоб мінімізувати навантаження на трансмісію і не викликати підвищеного зношування її деталей, потрібно буксирувати автомобіль із заведеним двигуном.

Ще одна помилка, що «вбиває» автоматичну коробку передач при буксируванні – занадто висока швидкість. Як правило, автовиробники не рекомендують буксирувати машини з АКПП швидше ніж 50 км/год.

Якщо на вашому авто АКПП – не спішіть буксирувати інші автомобілі. В такому випадку сильно навантажується трансмісія і звичайний «жест добро волі» може обернутися для вас дороговартісним ремонтом.