Вперше в Україні сталась ситуація, де водій отримав штраф у державному порталі «Дія» після розмови з поліцейським. Про це стало відомо з рішення Завадського районного суду міста Кам’янське у справі 2-а/208/17/23 від 20 січня 2023 року. Парадокс в тому, що постанови були виписані без відома водіїв та без правопорушення, повідомляє «Технофан».

Наприклад, такий інцидент стався 13 листопада минулого року з водієм позашляховика Toyota Land Cruiser Prado. Водій здійснив зупинку між містами Кам’янське та Дніпро для розмови із поліцейськими. Яке було здивування чоловіка, коли наступного дня у державному порталі був помічений штраф у розмірі 425 грн за ч. 1 ст. 126 Кодексу України щодо адміністративних правопорушень. Зазначалось, що волій не мав поліса ОСЦПВ. Громадянин звернувся до суду та оскаржив рішення поліції, адже вважає такі підстави незаконними. Водій стверджує, що він має обов’язковий поліс страхування. Суд виніс рішення, що постанова поліції щодо водія було незаконною та скасував її. Адже при винесені постанови мають бути зафіксовані порушення правил дорожнього руху.

Тому, будьте пильними, що просто розмова з патрульними може призвести до адміністративного правопорушення. Адже така історія може статися з кожним.