Автомобільні експерти розповіли про бюджетний автомобіль, силовий агрегат якого здатний пробігти 500 тисяч кілометрів без капітального ремонту. Як і будь-який інший автомобіль, дана модель має свої плюси та мінуси. Проте машина заслуговує на пильну увагу з боку водіїв.

Йдеться про седани моделі Chevrolet Cobalt виробництва американської корпорації General Motors. З 2004 по 2010 рік «Кобальт» випускали як компактний автомобіль С-класу. Після 2011 року «Кобаль» виходить як субкомпактний автомобіль В-класу. У нашому випадку в першу чергу йдеться про II покоління цих автомобілів. Машина має габарити 4.47х1.73х1.51 метра, дорожній просвіт у 155 мм, місткий багажник на 563 літри та вельми просторий салон.

Втім, люблять «Кобальт» насамперед за надійні та економічні двигуни. Звернути увагу потрібно в першу чергу на машини з 4-циліндровим атмосферним бензиновим агрегатом B15D2 з робочим об’ємом 1.5 літра і віддачею 106 к.с при моменті, що крутить, 134 Нм. При своєчасному обслуговуванні та нормальному режимі експлуатації силова установка легко витримує 350-тисячний пробіг, а в руках дбайливого господаря прослужить і всі 500 тисяч км. Довгий час у B15D2 ламатися просто нема чому: чавунний блок циліндрів, V-подібне положення клапанів, ланцюговий привід ГРМ, відсутність фазообертача.

Єдине, що варто все ж таки зрозуміти при купівлі вживаного авто, – це ланцюг. Що ж до витрати пального, то він у середньому не перевищує 6.5-7.5 літрів на 100 км. Потенційно слабких місць у автомобіля небагато. На підвищену увагу заслуговують стійки стабілізаторів (витримують не більше 25 тисяч км), низька якість оздоблювальних матеріалів салону, погане фарбування ручок.