Експерти видання Whatcar.com та страхової компанії MotorEasy склали антирейтинг найбільш проблемних сімейних автомобілів із пробігом. Вони попросили автовласників перерахувати проблеми за останні два роки, в опитуванні взяли участь 25 тисяч жителів Великобританії.

Avtosota наводить 10 автомобілів зі списку, які найбільш популярні в Україні.

Audi A3

На поломки поскаржилися майже 60% власників, причому часто несправності були досить серйозні. Найчастіше в машині ламаються навігаційна система та мультимедіа, акумулятор та коробка передач.

Skoda Octavia

За два роки в ремонт зверталася половина власників Skoda Octavia, несправності виникали у навігації та мультимедійній системі. Незважаючи на поломки, всі машини залишились на ходу.

Mazda 3

46% респондентів розповіли про неполадки з гальмами та електронікою.

Skoda Yeti

Про несправності повідомив кожний третій. У машині бувають проблеми з коробкою передач, кондиціонером, кузовом, гальмами, електронікою, супутниковою навігацією та підвіскою.

Honda Civic

Третина водіїв скаржиться на численні неполадки. Найчастіше у Honda Civic ламаються кондиціонер та електроніка, проте несправності зазвичай несерйозні.

Volkswagen Golf

Дизельні хетчбеки Golf виявилися менш надійними, ніж автомобілі з бензиновим двигуном. Про проблеми заявили 33% та 20% власників відповідно. Слабкі місця у обох машин однакові: двигун, коробка передач, кондиціонер та електроніка.

Ford Focus

21% власників Focus із дизельним мотором поскаржилися на акумулятор. Респондентам також доводилося ремонтувати гальмівну систему, двигун та електроніку. У Ford Focus з бензиновим двигуном є проблеми з кузовом, акумулятором, зчепленням і навігацією.

Volvo V40

Версію з дизельним мотором водії вважають одним із найнадійніших сімейних автомобілів. Думка про бензинову версію протилежна — на поломки поскаржилися 18% власників. Найчастіше ламалися акумулятор та підвіска.

Kia XCeed

В антирейтинг потрапили кілька моделей Kia, найненадійнішою виявилася XCeed. Із несправностями зіткнулися 15% власників. Головні скарги: дефекти кузова, несправності двигуна, вихлопної системи та підвіски.

Mini Clubman

Слабкими місцями кросовера водії вважають кузов, кондиціонер, підвіску та вихлопну систему.