Купуючи автомобіль потрібно оцінити не лише його технічний стан, а й перспективну ліквідність. Навряд чи ви плануєте їздити на ньому до кінця життя: рано чи пізно улюблену “ластівку” доведеться продати. Avtosota розповіла, які моделі варто брати, щоб майбутній продаж відбувся легко та швидко.

Найліквідніші автомобілі на вторинному ринку України

До рейтингу автомобілів, які трохи втрачають у вартості за 3-5 років, увійшли не найпопулярніші, але досить надійні моделі. Вони майже не використовуються офіційними таксопарками, і їх покупка пов’язана з меншими ризиками – звідси і вища залишкова вартість:

1. Hyundai Creta. За статистикою, цей кореєць за 3 роки життя втрачає менше 10% своєї первісної вартості.

2. Mazda CX-5. Цей елегантний кросовер при акуратному поводженні втратить при продажу всього 11-12% від ціни покупки.

3. Mazda 6. Її залишкова вартість через 3 роки володіння становитиме приблизно 85,5%

4. Toyota RAV4. Легендарний японець втратить близько 16% вартості продажу. Однак при покупці цієї моделі варто бути обережним: автомобіль входить до рейтингу не тільки найліквідніших, а й машин, що найчастіше викрадають. Щоб він “дожив” до майбутнього продажу, варто спочатку вжити заходів та обладнати кросовер протиугінними пристроями: сигналізація, маркування скла/дзеркал, іммобілайзер, GPS-маячок та ін.

5. Renault Sandero Stepway. Цей сімейний автомобіль при продажі збереже в середньому 83,78% своєї первісної вартості.

Незважаючи на те, що ця чудова п’ятірка не відрізняється надмірною популярністю, попит на ці моделі завжди є. За рахунок їх витривалості та надійності продати такі автомобілі навіть з пробігом – завдання легкоздійсненне.

У продажу їх завжди небагато, тому добрі екземпляри цінуються покупцями.