Українська армія продовжує здобувати трофеї у вигляді ворожої зброї і техніки. Наскільки вона готова до використання?

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН розповіла бійчиня ЗСУ Ольга Бігар — офіцерка 241 ОБр ТрО Збройних сил України із позивним “Відьма”:

“Підрозділи нашого батальйону брали участь у наступальних діях на Харківщині. Є певні зразки озброєння, які були отримані як трофей і поставлені на облік у військових частинах. Але у нас їх небагато, тому що в більшості наші підрозділи стояли в обороні. Тому трофеї це трохи не наша тема. Інші підрозділи отримували стрілецьке озброєння, яким можна користуватися і яке не сильно відрізняється від того, яким користуємося ми», — зазначила Ольга Бігар.

Офіцерка також порівняла техніку росіян і ЗСУ.

«Відносно техніки — звичайно, порівняти будь-який російський танк з Abrams… Це незрівнянні речі. Якщо порівняти про артилерійські системи, які нам передали партнери у зручності та безпеці використання з радянськими аналогами, це як порівнювати іномарку та «Жигуль». Хоча обидві машини їздять і якщо треба, поїдеш на тому, що є. Звичайно, та зброя, яку нам дають партнери, дуже гарної якості», — сказала Ольга Бігар.

За її словами, вітчизняні сили логістики навчилися не лише користуватися цією технікою, але й дуже вправно її ремонтувати, що дивує союзників України, оскільки вони вважали, що цю техніку нереально відремонтувати.

«Для українців нічого нереального немає. Вже відбувається не лише прямий обмін досвідом, але і зворотній”», — додала Ольга Бігар.