Багато хто знає, що ЗАЗ постачав невеликими партіями ЗАЗ-1102 «Таврія» до Європи. Але, виявляється, цю модель продавали навіть у Південній Америці. У Мережі показали фотографії «Таврії» для південноамериканського ринку, повідомляє today.ua.

У Чилі ЗАЗ-1102 «Таврія» продавали у 1990-1991 роках під брендом Lada з 1,1-літровим двигуном потужністю 53 к.с. Під цим брендом, до речі, тоді у Південній Америці продавали кілька моделей радянських автомобілів.

Зважаючи на все, «Таврія» для Чилі була доопрацьована. Але які саме в неї відбулися зміни порівняно зі стандартною версією, яка продавалася в СРСР та Україні – не відомо. Мабуть, було трохи доопрацьовано салон.

У рекламному буклеті для Чилі йшлося про те, що Lada Tavria – це 100% європейська модель. Вона до 100 км/год розганяється за 20 секунд при максимальній швидкості 140 км/год. Також у цій рекламній брошурі говорилося, що Lada Tavria витрачає 20 літрів палива на 100 км шляху.

Коштувала Tavria у Чилі недорого. Вона була одним із найдоступніших автомобілів у цій країні. Проте великого інтересу чилійці до неї не виявили. За два роки у Чилі продали близько 1500 автомобілів Lada Tavria.

На початку 1990-х ЗАЗ-1102 «Таврія» відправляли навіть до Франції. Там її, щоправда, продавали за назвою Poch Tavria. У Франції український хетчбек мав дві версії – стандартну і XL.

У Poch Tavria були нова радіаторна решітка, ширші бампери і нові колісні диски. У салоні в неї були матеріали вищої якості.

Tavria на початку 1990-х років була найдешевшим автомобілем у Франції. У стандартній комплектації вона коштувала 35 900 франків, а у версії XL – 38 500 франків. Втім, це не врятувало її від фіаско. За весь цей час французи купили лише близько 1,6 тисячі українських автомобілів. Французи скаржилися, наприклад, на низьку якість та на швидку корозію.

Нагадаємо, Запорізький автомобілебудівний завод випускав ЗАЗ-1102 «Таврія» з 1997 до 2007 року. Ця модель мала кілька версій. Так, на її базі створили універсал та пікап, які випустили у невеликій кількості.