Повнопривідне багі «Гуркіт» для українських воєнних розробили у Львівському вищому професійному училищі комп’ютерних технологій. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, пише «Фокус».

Тарас Януш, один з розробників унікального багі, розповів, що ідея виникла з метою допомогти воєнним на фронті, адже минулого року створили саморобну модель Tyrex, яка виявилася дуже успішною. Вона й досі виконує бойові завдання.

Як вважають розробники, повнопривідне багі має чимало переваг. У автівці розташовується центральний двигун. Унікальність цієї конструкції в тому, що він у транспортному засобі розташований посередині. «Гуркіт» відзначається високим рівнем прохідності та вантажопідйомності. У автівці є можливість встановлення великої кількості обладнання, а процес ремонту досить простий.

Януш додав, що на прохідність транспортного засобу дуже сильно впливає розвантажена ходова частина. Багі розрахований на три місця. Одне місце може повністю складатись, що дозволяє перевозити пораненого бійця.

«Є дві точки для фіксації кулеметів та зручний відсік для різного озброєння «, – пояснив Тарас Януш.

Навчальний заклад з початку масштабного вторгнення російських військ у лютому 2022 року активно допомагає Збройним силам України. У приміщенні училища живуть і навчаються вимушені переселенці. У закладі проводять ремонт автомобілів для воєнних, створюють унікальні освітлювачі, організовують курси операторів дронів. Училище також співпрацює з різноманітними громадськими та міжнародними організаціями.