Австрійський підприємець Зиґфрід Вольф пропонував володимиру путіну «врятувати виробництво автомобілів» у росії в обмін на велику позику. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на німецьке видання Spiegel.

Зиґфрід Вольф входить до наглядової ради кількох європейських автомобільних концернів. У січні 2023 року він написав президенту рф листа, в якому заявив, що може допомогти розв’язати проблему з виходом європейських автомобільних брендів з країни.

Вольф запропонував путіну запустити «порятунок російської автоіндустрії» і забезпечити у рф виробництво не менше ніж 270 тисяч автомобілів щорічно. За таку «послугу» підприємець зажадав початкову позику у розмірі близько 800 млн євро.

За планом Вольфа проєкт відновлення виробництва мав бути налагоджений спільно з російським підприємством ГАЗ. Складання автомобілів проводилося б на двох заводах компанії, які з 2022 року не працюють.

Підприємець запевнив путіна, що керівництво Volkswagen погодилось з його рішенням. За його словами, остаточне рішення було б досягнуто у березні.

Вольф також пропонував президенту рф запустити виробництво вантажівок ГАЗ на колишньому заводі Schaeffler. Цікаво, що бізнесмен неодноразово говорив публічно про те, що засуджує військове вторгнення росії в Україну.

У Volkswagen заявили, що нічого не знали про лист Вольфа до путіна. Керівництво концерну наголосило, що підприємець не пропонував їм подібних ідей.