Українцям пропонують фотографувати неправильно припарковані автомобілі та заробляти на цьому гроші, але не для себе, а на ЗСУ. Старт акції «Донати фотопорушення паркувань на ЗСУ» оголосили у львівській міськраді.

Усі штрафи за неправильне паркування спрямують на допомогу українським військовим, повідомили у прес-службі міськради.

Пресслужба зазначала, що за порушення правил зупинки чи стоянки відповідно до правил дорожнього руху передбачено штраф. Мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але він може збільшуватись до 680 грн. Залежно від специфіки правопорушення. Якщо порушник сплачує штраф протягом 10 днів, його сума зменшується вдвічі.

Наприклад, 28 березня у міськраді повідомили, що за минулий тиждень інспектори з паркування оштрафували понад 5,5 тисячі водіїв за порушення правил зупинки або стоянки авто на суму понад 2 млн грн. Всі ці кошти надходять до місцевого бюджету, у тому числі спрямовують потреби армії.

Для того, щоб взяти участь у цій акції, потрібно надіслати фотографію з неправильно припаркованим транспортним засобом через соціальні мережі гарячої лінії міста: Telegram-бот або сторінку Facebook.

“Мешканці можуть долучитися одночасно як до благоустрою міста, так і до донації коштів на Збройні сили України”, – зазначили у повідомленні.

Також у міськраді додали, що з початку 2023 року від мешканців на гарячу лінію надійшло понад 300 фотофіксацій порушень правил паркування автомобілів.