Влада продовжила термін дозволу на перебування автомобілів з українською реєстрацією на території Туреччини до 30 червня 2023 року. Про це повідомили у посольстві України в Туреччині, інформує Znaj.ua.

Ця міра стосується українців, які прибули до Туреччини на своїх автомобілях, багато з яких залишили Україну через війну.

Раніше дозвіл на перебування таких автомобілів діяв протягом 90 днів, що відповідає строку безвізового перебування в Туреччині. Однак у зв’язку з ситуацією, влада Туреччини розширила термін до 180 днів. Також для тих, хто оформив посвідку на проживання, максимальний термін перебування автомобіля з українською реєстрацією становить 2 роки. Щоб скористатися цією можливістю, українцям необхідно відмітитися в митних органах Туреччини.

«Якщо термін перебування вашого авто закінчується у зв’язку з закінченням посвідки на проживання, просимо звернутись до митного органу Туреччини за місцем проживання для заповнення форми та відмітки в системі митних органів Туреччини», — зазначають на сторінці дипломатичного представництва.