Навесні власники авто та й самі водії, коли поміняють зимову гуму на літню, дозволяють собі «розслабитися» і не думати про інші моменти, які зустрічаються в дорозі.

Однак є дуже поширена помилка за кермом, про неї йдеться у статті 122 закону, що стосується перетину подвійної суцільної лінії.

Про це нагадав один із українських автоблогерів, пише Znaj.ua.

Згідно з чинним законодавством, порушення правил розмітки може призвести до штрафу у розмірі 340 гривень. Якщо таке порушення призвело до створення аварійної ситуації, штраф може збільшитися до 1445 гривень, або водія можуть позбавити прав водія на строк від шести місяців до одного року.

Важливо, що також містить кілька винятків. Наприклад, якщо розмітка не видно через сніг, пісок або бруд, штраф не накладається.

Аналогічно, якщо порушення було вчинено, щоб уникнути небезпечної для життя ситуації або за відсутності альтернативних маршрутів, штраф не накладається.

Крім того, винятки робляться у ситуаціях, коли екстрені служби, зокрема лікарі чи правоохоронці, мають виконати свої обов’язки. Водіям важливо знати про ці винятки, щоб уникнути неправомірних штрафів.