Як нагадали українським водіям, що з 1 травня на дорогах почне діяти нове правило, тож слід бути уважними, щоб не заробити штрафу. Інформація про це з’явилася на порталі «Стіна».

Отже, згідно з цим матеріалом, наголошується, що українським водіям нагадують про те, що згідно з пунктом 9.8 правил дорожнього руху з 1 травня буде скасовано обов’язкове включення водіями денних ходових вогнів, або у разі їх відсутності — ближнього світла фар у денний час доби під час їзди поза населеними. пунктів.

Також у ПДР України прописано, що включати денні ходові вогні чи ближнє світло фар поза населеними пунктами незалежно від часу доби потрібно лише з 1 жовтня до 1 травня. З 1 травня по 1 жовтня не включено ближнє світло або ходові вогні у світлу пору доби не є порушенням, тому водії можуть бути спокійними.

Слід додати, що це правило пов’язане з необхідністю додаткового позначення транспортного засобу в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період. А ось уже влітку дотримуватися його не потрібно.