Днями у Києві вдалося сфотографувати досить рідкісний автомобіль – Nissan Murano Cross Cabriolet. Це перший у світі повнопривідний кросовер із кузовом кабріолет. Машину було презентовано восени 2010 року на автосалоні в Лос-Анджелесі, проте через свою екстравагантність її не було оцінено на північноамериканському ринку, пише «Автоцентр».

У 2011 – 2013 рр. у США було продано менше 6 тис. од. Для порівняння Nissan Murano із закритим п’ятидверним кузовом реалізували майже 150 тис. од. Ціна на кабріолет у США стартувала від $46 390, а на машину із закритим кузовом – від $28 500.

Зовні Cross Cabriolet відрізняється, перш за все, відсутністю жорсткого даху та дводверним виконанням. До речі, двері тут на 200 мм довші за передні у звичайній машині. Матерчастий верх має повністю автоматизований гідравлічний привід та фіксується електрозамками. У м’якому даху привертає увагу додаткове віконце над заднім основним. Багажник, на жаль, невеликий: при прибраному даху його об’єм становить 215 л, а при піднятому – 348 л.

Представлений на фото Cross Cabriolet випущений у 2013 році та укомплектований топовим для моделі Nissan Murano другої генерації 3,5-літровим бензиновим V6 потужністю 265 к. с. (330 Нм), що працює у парі з безступінчастим варіатором Xtronic CVT.