Експерти поділилися важливими нюансами з українськими водіями та повідомили, що треба робити, щоб не отримати штраф у розмірі 17 000 гривень. Корисною інформацією поділився портал «Стіна».

З приходом літа на водіїв чекає чимало обмежень і нововведень, за порушення яких доведеться розщедритися. Водночас експерти діляться важливими нюансами, які допоможуть зберегти близько 17 тисяч гривень.

За словами броварського представника закону Романа Симутіна, йому вже довелося неодноразово зіштовхнутися зі скаргою від водіїв, яким приписували штраф за водіння у нетверезому стані, при тому, що сам водій не пив.

Як стало відомо, у практиці адвоката почастішали випадки, коли правоохоронні органи зупиняють водія, особливо це трапляється на блокпостах, і не пояснюючи права, свідчать про стан алкогольного сп’яніння. Вони безпідставно забирають права та направляють водія до суду.

Варто зазначити, що за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння загрожує штраф у розмірі 17 000 гривень та рік позбавлення прав. Що ж робити і як вчинити, якщо ви опинилися в такій ситуації, були тверезі, а вам висунули необґрунтоване звинувачення.

Для початку адвокат радить вимагати у правоохоронних органів проходження огляду в найближчому медичному закладі і не драгером, а забором крові на наявність алкоголю в крові.

Якщо свідками став медичний персонал, про це варто вказати в протоколі. Якщо в медичному закладі акт огляду становила медична сестра, а не лікар, то також необхідно вказати в протоколі.

Ви повинні ретельно контролювати, під якими свідченнями підписуються свідки після вашого огляду, бо трапляються випадки, коли поліція вписує вигадані факти.

Крім того, якщо протягом двох годин з моменту зупинки вас не ознайомили, то подальші дії правоохоронних органів не є законними і про це варто зазначити у протоколі.