Автомобільні експерти розповіли, які речі категорично протипоказані при заміні «гуми».

Більшість фахівців або ті, хто так себе називають, використовують для монтажу гуми мильний розчин. Це дешево, так, але аж ніяк не правильно. При роботі з милом дуже просто пошкодити бортове кільце шини, і воно не щільно сяде на колісний диск. У гіршому випадку може навіть деформуватися силовий каркас. Тому під час шиномонтажу треба стежити, щоб майстри використовували спеціальну монтажну пасту.

Також у жодному разі не можна застосовувати при балансуванні самоклеючі грузики, які мало того, що швидко відлітають (і це принципово позначається на керованості), так ще й провокують появу корозії на дисках. Крім того, не варто використовувати вживані грузики.

Експерти зазначають, що категорично не можна користуватися лише гайковертом під час встановлення колісного диска в посадкові місця. Так, інструмент зручний і швидкий, але для того, щоб болт правильно увійшов до різьблення, для початку потрібно вкрутити його вручну. Як, власне, і вручну перевірити необхідний рівень затягування після того, як колесо опиниться на землі.

Також треба помити шини та колісні диски. Протектор гуми варто ретельно очистити, а диск взагалі потрібно мити з усіх боків, включаючи внутрішню.

І звичайно ж, не варто перекачувати шини повітрям, бо зменшується площа зчеплення покришки з дорожнім покриттям, а в ряді випадків погіршується і керованість, особливо при їзді на високих швидкостях.