У Дубаї встановлено новий рекорд вартості автомобільного номера. За номерний знак із комбінацією «Р 7» на аукціоні віддали 55 мільйонів дірхам ($15 млн) – як за бізнес-джет. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на Bloomberg.

За ексклюзивний номер авто спалахнула справжня боротьба. Покупець таблички «Р-7» побажав залишитися анонімним. Цікаво, що в аукціоні взяв участь і творець соцмережі «Вконтакте» та месенджера Telegram Павло Дуров, але російський мільярдер зупинився на ставці $9,5 мільйона.

Донедавна найдорожчий автономер коштував 55,2 мільйонів дірхам ($14,2 млн) – саме стільки ще 2008 року віддали за табличку із цифрою «1». Також у США продавали гарний номер авто за $24,5 мільйонів, проте покупець на нього не знайшовся.

Слід зазначити, що такі аукціони автономерів в ОАЕ влаштовують регулярно. Красиві номерні знаки авто там мають величезну популярність, причому особливо в пошані короткі комбінації з цифрами від 1 до 9.

Виручені на аукціонах кошти спрямовують на розвиток дорожньої інфраструктури в ОАЕ або ж на благодійність. У цьому випадку гроші підуть на харчування для незаможних у рамках ініціативи шейха Мохаммеда ібн Рашида «1 мільярд обідів».