Витрати на техобслуговування зазвичай є однією з основних статей витрат, пов’язаних із утриманням автомобіля загалом. Журналісти американського видання Hot Cars назвали 9 марок, автівки яких вимагають мінімальних витрат на ремонт і технічне обслуговування, повідомляє MMR.

Перші два рядки з кінця зайняли корейські Hyundai та Kia. Згідно з дослідженням, власники автомобілів Hyundai у США за 10 років витрачають на техобслуговування в середньому 8714 доларів.

У випадку з Kia ця сума менша – за ті ж 10 років вона становить 8442 долари.

Третім у списку виявився німецький Volkswagen. Власники цих машин у США за 10 років витрачають на їхній ремонт та обслуговування в середньому 8166 доларів. Найменших витрат, за підрахунками аналітиків, вимагають добре знайомі українцям моделі Golf, Jetta та Passat.

Четверте місце зайняли автомобілі Mini (8155 доларів), а ще менше витрачають на обслуговування власники Nissan та Mazda – 8088 доларів та 8035 доларів відповідно.

Нарешті, найменших витрат на ремонт та ТО вимагають автомобілі Honda (7827 доларів), Mitsubishi (7787 доларів) та Toyota (5996 доларів).