Багатьох в Україні цікавить питання щодо можливості заборони їзди на автомобілях без глушника. Річ у тім, що звучання таких машин дуже схоже на звук іранського дрона-камікадзе.

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк прокоментував це в ефірі 24 каналу. Він пояснив, що поліція має на законодавчому рівні отримати інструменти щодо заборони їздити на авто без глушника.

Рада має напрацювати законопроєкт

Подоляк зазначив, що треба розставити правильні акценти: все, що не заборонено – дозволено. Таким є принцип вільної держави. Якщо є проблема, на цю тему мають продискутувати народні депутати, напрацювати певні законопроєкти та зміни.

За його словами, у поліцейських немає регламенту, тому вони не можуть просто на свій розсуд підходити й казати: «Ми забороняємо тобі це використовувати». Тому що це не заборонено.

«Нардепи мають продискутувати. Якщо це дійсно має проблемне звучання, то мають напрацювати законопроєкт, який буде це регламентувати», – сказав Подоляк.

Після цього, наголосив радник голови Офісу Президента України, поліція отримає відповідні інструменти й усе працюватиме як годинник.